GeografieStatiunile balneoclimaterice Felix si 1 Mai sunt situate in nord vestul Campiei Montane a Miersigului - parte integranta a Campiei Crisului - la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor ce coboara din Muntii Padurea Craiului.

Comuna Sinmartin se gaseste la o distanta de numai 5 km de Municipiul Oradea, de care este legata printr-o sosea asfaltata. Cu autobuzele OTL R.A., care pleca din capatul Cartierului Nufarul, drumul spre comuna este parcurs in 10 minute, iar spre satele componente ale comunei in 20 de minute. Dupa ce a trecut de marginea orasului, soseaua strabate comuna Sinmartin, trecand peste calea ferata Oradea-Vascau, intra in Statiunea Baile Felix. La iesirea din satul Sinmartin se desprinde un drum spre stanga catre Baile 1 Mai, satul Rontau, Haieu si Betfia, sate componente ale comunei.

Zona limitrofa este acoperita in cea mai mare parte, cu perdea protectoare a unor paduri de stejar ce imbraca pantele colinelor inconjuratoare, dand un aspect placut si atragator. Spre vest se ridica Dealul Apateului, pornit cu inclinari usoare din Campia Crisului. La sud, Dealul Cordaului nu depaseste nici el 250 metri, limitat fiind de valea Hidiselului, dealungul careea serpuieste panglica neteda a Drumului National nr. 76, care strabate Dealurile Vestice, Depresiunea Beiusului, Muntii Codru-Moma, indreptandu-se spre Deva. Marginea de est a acestei micro depresiuni este strajuita de Dealul Somleu - ultimul pinten calcaros al muntilor Padurea Craiului, iar la nord culmile ce adapostesc satul Rontau, incheie seria dealurilor limitrofe.

Comuna Sinmartin mai are in componenta si satele Cihei si Cordau.