Organizarea Administrativa a Comunei


Comuna Sinmartin are in componenta sa 6 sate: Sinmartin, Cihei, Haieu, Rontau, Betfia, Cordau si doua statiuni balneare Baile Felix si Baile 1 Mai.

Atat in satul Sinmartin care este centru de comuna, cat si in satele apartinatinatoare functioneaza scoli cu clase de invatamant primar si gimnazial, biserici ortodoxe si biserici a cultelor penticostale si baptiste Deasemenea o amploare deosebita a luat-o turismul, comertul, ateliere pentru prelucrarea materialului lemnos, a pielii si incaltamintei, mai multe sectii de prestarii servicii, depozite de materiale de constructii, sectia de drumuri, Centrofarm.

In Baile Felix functioneaza un dispensar uman cu un numar de 3 medici generalisti, o policlinica, Spitalul de recuperare atat pentru locuitarii din comuna cat si pentru cei din tara. Functioneaza un post de politie, posta, piata agroalimentara si bazar, un numar mare de baruri si restaurante, o casa impunatoare de cultura, un numar de 12 hoteluri, unde au cele mai bune conditii de tratament si recuperare atat locuitorii din comuna cat si cetatenii veniti din tara si strainatate pentru afectiunile benefice a apei termale existente aici.

Complexul Sanatorial U.G.S.R. este unul dintre cele mai moderne din tara. Cladirea sa eleganta cu capacitatea de 1000 locuri, domina statiunea cu siluieta sa ce se inalta deasupra stejarilor din padurea Felix. In acest complex sunt gazduiti un numar de 45.000 de oameni in fiecare an, care vin aici pentru odihna si tratament. In incinta complexului functioneaza o biblioteca cu mii de volume si o sala de spectacole cu 400 de locuri. In cadrul fiecarui hotel din statiune exista baze de tratament care sunt dotate cu bazine, vane, instalatii pentru impachetari cu namol, sali de gimnastica, cabinete medicale de specialitate.

Statiunea Baile 1 Mai dispune si ea de 450 locuri de cazare pentru oaspeti in Hotelul Ceres. Tot aici s-a dat in folosinta in anul 1976 Strandul Venus cu 14 bazine si un camping cu casute puse la dispozitia turistilor , tot aici functioneaza si o posta.

Pentru copii bolnavi de reumatism, exista in Baile 1 Mai, o scoala speciala cu clasele I - VIII, unde elevi din toata tara vin la tratament pentru o cura de 21 de zile, dar in acelasi timp tin pasul la invatatura cu colegii lor ramasi la scolile din localitatile natale.

Datorita nivelului ridicat de trai , in cadrul celoe doua satiuni , sau ridicat mai multe pensiuni si vile care practica agroturismul.